Reviews en ervaringen van klanten en cliënten over Rob Kelder

Een gezamenlijk helder beeld van de vraagstelling, een wederzijdse 'klik' en de wil om te veranderen bepalen in hoge mate het eindresultaat. Daarom staan we bij de intake hier uitgebreid bij stil. En wat zijn dan de behaalde resultaten? Onderstaand staan cliëntervaringen over de begeleiding bij coaching en de diverse therapiesoorten, zoals psychotherapie, hypnotherapie, gezinstherapie enb relatietherapie. Alle ervaringen zijn geannonimiseerd. 

Reviews Psychotherapie innerChi

Review Psychotherapie

Onderstaand is een aantal geannonimiseerde reacties van oud-cliënten opgenomen. Clienten vinden de praktijk naar aanleiding van de website, op aanraden van iemand die geweest is of door een doorverwijzing van de huisarts, specialist of bedrijfsarts. Een deel van de clienten komt uit de omgeving van Hillegom, zoals Lisse, Heemstede, Haarlem, Noordwijk en Sassenheim. Door de mond op mond reclame komt een groot deel van de cliënten vanuit heel Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Utrecht en nog verder daarbuiten.

Peter-Jan, Hillegom

Ik moest niks weten van mensen zoals Rob. Een psycholoog. Ik kon niet geloven dat deze man mij kon helpen met het herstructureren van mijn emoties. Ik had vooral het idee, dat ik dit alleen moest doen. Na jaren van hevige stres en heftige dingen in de familiesfeer was ik niet meer in staat om bij problemen mijn emoties te overzien. Ik rende vooral weg van de problemen en leefde steeds meer met de dag. Ik besloot na een korte periode goed nadenken mezelf compleet aan te pakken, te beginnen met een controle bij de dokter en daarna 1 gesprek bij Rob. Dit laatste vooral met het idee, het zal wel niet helpen.

Mijn eerste gesprek ging ik in: ik ben benieuwd wat deze man allemaal uit me krijgt. Een tweede gesprek volgde. Maar ook een derde, een vierde, etc, etc. De gesprekken met Rob waren interessant, verdiepte me meer en meer in mezelf en ik merkte dat er steeds meer rust in me kwam. Door Rob was ik in staat om te reflecteren op mijn emoties, gevoelens en gedachten en de juiste stappen te nemen, welke ik wilde nemen. Nu ik (enkele maanden) weg ben bij Rob weet ik, dat ik het inderdaad zelf gedaan heb, maar dat Rob mij geholpen heeft met het uitzetten van de route die ik wil bewandelen. Ik sta weer op de grond en ben weer geaard!

Rob is goede gesprekspartner, intelligent maar ook zeer geestig. We hebben diepe maar ook oppervlakkige gesprekken gevoerd. Ik voelde me begrepen en gehoord. De afwisseling van intensiteit was voor mij heel belangrijk. Terugkijkend op het geheel ben ik blij dat ik mezelf voorgenomen had om één gesprek aan te gaan met Rob, want waar ik nu sta, ga ik veel fijner door het leven.

 

Ronald Schimmelpennick, Heemstede

Afgelopen twee jaren kreeg ik lichamelijk en geestelijk last van spanningen die werden veroorzaakt doordat ik werd geconfronteerd met een aantal sterfgevallen van zeer nabije familieleden. Daarbovenop had ik ervaringen met heftig psychiatrische problemen in de familie. Het was voor mij moeilijk om mijn eigen juiste balans weer te vinden. De huisarts verwees mij naar Rob Kelder.

In een relatief korte tijd, een paar maanden, hielpen de gesprekken met therapievormen die Rob gebruikte mij weer de goede balans te vinden. De gesprekken waren plezierig en effectief omdat Rob bij mij direct 'to the point' is en helpt mijn problemen bloot te leggen en in kaart te brengen. Hij sluit aan bij een benadering die ik prettig vind. Daarna heb ik geleerd om te gaan met de problemen en prettig verder te leven. Rob is een bekwame psycholoog, hij heeft een goed inlevingsvermogen in mijn zorgen en hij heeft een goed gevoel voor humor. Door zijn gedegen ervaring en opleiding in zijn vakgebied is hij voor mij een uitstekende psychotherapeut.

 

Freek Ruigrok, Hillegom

Via een omweg kwam ik bij psychotherapeut Rob Kelder terecht, ik zat even in een gat. In plaats van mij eruit te halen, liet je mij een luik zien onderin de put, trok hett open en floeps daar ging ik, dieper dan diep. Gedesillusioneerd zat ik in de stoel. Ik dacht die helpt mij er niet bovenop die laat me zwemmen…… Maar nee, dit was en is de enige juiste aanpak voor mij geweest.

Via diepe dalen, met een hoop emotie zit ik nu, een jaar later dit verslag te maken, vastberaden om de ingeslagen weg te gaan. Zelfverzekerder en duidelijk mijn grenzen aangevend ben ik weer op het pad waar ik wil zijn.

Ben je op zoek naar een schouder, dan zit je hier goed, maar bedenk wel je doet het zelf. De aanwijzingen van Rob, de positieve aandacht en zijn kalme manier van communiceren en benaderen hebben, in ieder geval op mij, een zeer positieve uitwerking gehad. Ik ben nog lang niet klaar, ik bewandel mijn pad en als ik wederom hulp nodig heb zal ik wederom Rob benaderen. Wat ik in eerste instantie zag als mijn psycholoog is nu mijn vriend geworden. Zo een waar je altijd terecht kunt, die alle aandacht voor je heeft, je helpt waar hij kan en vooral een die je de spiegel voorhoudt.

Ik wil je bij deze bedanken voor je steun, je luisterend oor, je soms onorthodoxe manier, het zijn van spiegelhouder. Topgozer!

 

Paul van Haarlem, Lisserbroek

Na een jaar vol tegenslagen was mijn emmer vol. Ik zat er helemaal doorheen leefde op mijn eigen eiland. Door mijn depressie zag ik dat niet meer. Via mijn huisarts ben ik bij hypnotherapeut Rob Kelder terecht gekomen. Rob is menselijk, begripvol en professioneel. Hij kan goed luisteren en hij kan je weer de goede kant opsturen. Met zijn kennis en ervaring heeft mij geholpen om weer te kunnen genieten samen en lol te hebben met mijn gezin

Rob ontzettend bedankt!

 

Sandra Onderstal, Lisse

Vorig jaar heb ik een noodkreet gestuurd aan Rob Kelder van innerChi omdat ik geestelijk compleet in de knoop was geraakt. Door de combinatie van gesprekken en hypnotherapie ben ik weer op de goede weg. Hypnotherapie is niet zweverig of eng maar een natuurlijke ontspanning die je helpt dichter bij jezelf te komen. Rob is een fijne gesprekspartner die mij geholpen heeft te vinden wat de eigenlijke redenen waren van mijn misère en mij weer in mijn eigen kracht heeft gekregen. Vanuit die eigen kracht  werk ik nu aan mezelf, zie ik de dingen in een ander licht en kan ik problemen beter aan.

 

Floor van Beek, De Zilk

Toen ik eind 2013 tot de conclusie kwam dat ik dringend hulp nodig had om mezelf uit de knoop te halen kwam ik bij InnerChi terecht dankzij de doorverwijzing van mijn huisarts. Ik was op. De emmer was vol. ik was keihard tegen de muur gelopen die ik zelf door de jaren heen had gebouwd. 

Mijn hulpvraag was in eerste instantie, hoe kom ik zo ver dat ik niet meer steeds zo verdrietig ben en niet meer elke keer die worsteling en frustratie tegenkom waar ik op dat moment constant tegenaan liep. 

Inmiddels gaat het ontzettend goed met mij, zeker ook dankzij de sessies bij InnerChi. Ik heb de sessies eigenlijk altijd als heel nuttig en prettig ervaren. En ja, soms moest ik mezelf even over een drempel helpen omdat ik wist dat het een zware, emotionele of moeilijke sessie zou worden. Eenmaal binnen was die drempel snel weg, het voelde altijd goed en veilig tijdens de sessie, ook tijdens de moeilijke momenten. Rob paste het tempo aan, aan wat voor mij goed en behapbaar was. Soms had ik zelf niet eens door dat het even wat rustiger aan moest, hij wel! Voor mij was het ook erg prettig dat Rob de soms confronterende vragen gewoon keihard stelt, niet altijd fijn, maar wel nodig. Hij hielp mij de knopen echt te ontwarren en diep te graven in mijn verleden, mijzelf, mijn overtuigingen, gedachten en gevoelens.  

Het allerbelangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik het waard ben. Ik kan mezelf waarderen voor wie ik ben en mezelf de liefde geven die mij toekomt. Er is ruimte gekomen in mijn leven en in mij, voor wie ik daadwerkelijk ben, wil en kan zijn. Dit geeft rust en vooral heel veel warmte en energie.

 

Suze Mouton, Bennebroek

Toen ik bij Rob kwam met burn-outklachten, was het eerste dat ik kreeg erkenning voor mijn gevoel van uitputting. Geen mitsen en maren maar voluit erkenning voor wat ik voelde. Dat was voor mij een grote opluchting. Vanuit die ontspanning zijn we aan het werk gegaan met mijn oude patronen en welk gedrag ze mij geleerd hebben. Is dat gedrag nu nog wel helpend? Wat zou er ook kunnen? De sessies met Rob hebben me veel inzicht gebracht en hebben me dichter bij mijn gevoel gebracht. Als trainer heb ik een vlotte babbel en veel mogelijkheden om de vragen naar mijn gevoel van me weg te houden, maar daar is Rob geen moment ingetrapt!

 

Pieter de Jong, Heemstede

Toen ik 2 jaar geleden bij psycholoog Rob binnen kwam was ik een verdwaald iemand. Na jarenlang rond te hebben gehangen in het uitgaanscircuit met alle drugs die er voorhanden was gaf als resultaat dat ik een gevoelloos, oppervlakkig en contactgestoord persoon geworden was. Relaties hielden bij mij geen stand omdat ik volledig monotoon door het leven ging. Niks of niemand interesseerde mij nog.

Tot dat ik op een gegeven moment van een goede vriendin het advies kreeg om hulp te gaan zoeken. Dat is tot nu toe het beste advies wat ik ooit heb gekregen. Rob en ik zijn toen met intense sessies en hypnotherapie er achter gekomen dat er nog meer speelde dan ik dacht. 

Maar als ik dat allemaal moet gaan opschrijven ben ik nog wel even bezig. Om een lang verhaal kort te maken wil ik zeggen dat Rob mij enorm geholpen heeft om mezelf weer terug te vinden en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Ik ga nu weer lachend en voelend door het leven met het gevoel dat ik alles weer aan kan.

Rob bedankt.

 

Arnoud van Amerongen, Nieuw Vennep

Ik ben via de huisarts bij Rob terechtgekomen, omdat ik erg last had van angstklachten die mij in mijn functioneren behoorlijk in de weg zaten. Rob heeft me geleerd hoe ik met mijn angsten om kan gaan en me geholpen meer inzicht te krijgen in mijn gevoelens en emoties. Het gevolg is dat ik inmiddels veel meer in balans ben en met zelfvertrouwen in het leven sta. De kalmeringstabletten zijn de deur uit!

Rob bedankt!

 

Hans van Abenes, Sassenheim

Toen ik bij jou kwam was ik mezelf kwijt en gaf anderen de schuld van mijn situatie. Ik voelde me eenzaam en alleen en niemand begreep mij. Na iedere sessie voelde ik mijn hele lijf en had dan een dag hoofdpijn. Nooit geweten dat er zoveel opgekropte emoties en gevoelens in mijn lijf konden zitten. Dank zij jouw hulp heb ik weer een ondergrond gevonden en geen oneindige diepe put. Rob bedankt!

 

Josien Amsterdam, Noordwijk

Ik heb erg veel aan de psychotherapie gehad. Een andere kijk op dingen gekregen en ik 'moet' niet altijd meer. Het belangrijkste wat ik ervaren heb, is dat ik gewoon ik ben, en dat ik er mag zijn! Ik heb de sessies niet altijd makkelijk gevonden, maar er altijd wel een goed gevoel aan over gehouden. Bedankt. 

 

Bert de Vries, Noordwijkerhout

"Na het beindigen van een heftige liefdesrelatie was ik een tijd lang op zoek naar mezelf. Ik had gebrek aan ankerpunten om bij mijn eigen gevoel te komen. Tijdens de relatie heb ik dit, om de relatie wél te laten slagen, structureel bij mezelf weggestopt.

Toen dit voorbij was merkte ik dat ik alles wat ik deed in mijn gedachten langs de goedkeuring van mijn voormalig partner haalde. Ik leefde ook lange tijd na de relatie in onder haar blik en wist niet hoe ik mezelf daarvan kon verlossen.

Via een tante kwam ik in contact met Rob, niet dat ik depressief was maar omdat ze dacht dat ik daar wel iets kon leren. Hoewel ik er gelijk open voor stond was het toch vreemd; ik had mezelf nooit als iemand gezien die een zielenknijper nodig had. 

De zes sessies die volgden waren een aaneenschakeling van opmerkelijke ervaringen en inzichten. Er kwamen geen kant en klare antwoorden naar voren maar door op deze manier met mezelf om te gaan opende zich een nieuwe wereld. Ik ervoer de peilloze diepte van het zelf en het zijn. En door deze ervaringen vond ik ook weer aanknopingspunten om in lastige situaties terug te kunnen keren naar mijn gevoel. Ik ben mezelf en daarmee de wereld op een andere, diepere, manier komen te aanschouwen. Ik neem de lessen voor altijd mee in mijn leven omdat ze zo praktisch zijn. Ze hebben zichzelf verankert."

 

Annemette Johanson, Hoofddorp

Via een vriend kwam ik bij Rob terecht. Want, zo zei hij: 'Als jij een probleem hebt, praat en denk je erover, maar je voelt niet.' De psycholoog zou me kunnen helpen met 'leren voelen'. Voelen, dat ik voorheen altijd zo lastig vond, bleek me in trances een stuk beter af te gaan. Rob heeft me in mijn hele proces erg goed begeleid, door steeds (door) te vragen naar waar ik was, hoe het voelde en wat me te doen stond.

En na de terugkeer in het 'hier en nu' altijd nog even napraten over wat ik in de trance had meegemaakt, gevoeld en wat de symbolen hadden betekend. Rob zijn houding vind ik prettig. Hij is betrokken, open en eerlijk, gaat confrontaties niet uit de weg. Rob laat in alles merken dat ik meer ben dan een cliënt met een probleem en hij zelf alles behalve een alleswetende therapeut, die vertelt hoe het zit. Meer zie ik hem als een coach die mij begeleidt in mijn eigen verhaal over wie ik ben."

 

Wilma Zorg, Lisserbroek

Eén woord beschrijft voor mij de psychotherapeut Rob Kelder; Professioneel. Professioneel in zijn kennis, maar met name professioneel in de manier waarop Rob zijn kennis en vaardigheden inzet om je stap voor stap inzicht en vertrouwen te geven in je eigen kennis en kunde.

 

Lies Geluk, Hillegom

Na een aantal bezoeken aan Rob, ben ik er eindelijk achter gekomen waar mijn onrust, spanning en onzekerheid vandaan kwam. Met mijn ratio hield ik mijn leven  goed onder controle. Rob heeft mij laten inzien en beleven dat mijn gevoel en intuïtie de belangrijkste factoren zijn om in balans te blijven en gelukkiger te leven. Dank je wel Rob voor je professionele, betrokken en positieve manier van benadering en voor het inzicht wat ik door jou heb gekregen. Ook al stond ik wel eens op het punt om er mee te stoppen omdat ik het wel spannend vond.